Chochla Prezydenta Ełku trafiła do Masuria Arte

Chochla Prezydenta Ełku w 11. edycji konkursu kulinarnego trafiła do restauracji Masuria Arte. Jury było jednogłośne. Ich podniebienia podbił sandacz w sosie z trawy żubrowej przygotowane przez Joannę Wąsowicz, szefową kuchni Masuria Arte.

Nie zabrakło też konkursu adresowanego do ełczan. Tym razem tematem był deser, który w swoim składzie zawierał rabarbar. Obrady jury były burzliwe, a ostatecznie przyznane zostały dwa pierwsze miejsca. Spośród 12 zgłoszonych do konkursu deserów, najlepsze okazały się: rabarbarowe tiramisu autorstwa Pauliny Niedźwieckiej oraz rabarbarowa fantazja przygotowana przez Agnieszkę Malinowską.

Dodatkową atrakcją tegorocznej edycji Konkursu o Chochlę Prezydenta Ełku było leczo przygotowane na dwóch ogromnych patelniach.

em

Galeria

Możliwość komentowania została wyłączona.

Powiat Ełcki Mali kolędnicy w starostwie
Kolędnicy ze Szkoły Podstawowej nr 4 im. prof. Władysława Szafera...
Powiat Ełcki Spotkanie świąteczne w ŚDS w Nowej Wsi Ełckiej
W okresie przedświątecznym Środowiskowy Dom Samopomocy w Nowej Wsi...
Powiat Ełcki Życzenia z okazji Dnia Edukacji Narodowej
Szanowni Państwo, Dyrektorzy wszystkich typów szkół i...
Powiat Ełcki Powiat Ełcki – edukacja, która uskrzydla
Rozwój, który inspiruje Powiat Ełcki od lat inwestuje w...
Prawa autorskie © dm.elk.pl 2015