Chochla Prezydenta Ełku trafiła do Masuria Arte

Chochla Prezydenta Ełku w 11. edycji konkursu kulinarnego trafiła do restauracji Masuria Arte. Jury było jednogłośne. Ich podniebienia podbił sandacz w sosie z trawy żubrowej przygotowane przez Joannę Wąsowicz, szefową kuchni Masuria Arte.

Nie zabrakło też konkursu adresowanego do ełczan. Tym razem tematem był deser, który w swoim składzie zawierał rabarbar. Obrady jury były burzliwe, a ostatecznie przyznane zostały dwa pierwsze miejsca. Spośród 12 zgłoszonych do konkursu deserów, najlepsze okazały się: rabarbarowe tiramisu autorstwa Pauliny Niedźwieckiej oraz rabarbarowa fantazja przygotowana przez Agnieszkę Malinowską.

Dodatkową atrakcją tegorocznej edycji Konkursu o Chochlę Prezydenta Ełku było leczo przygotowane na dwóch ogromnych patelniach.

em

Galeria

Możliwość komentowania została wyłączona.

Powiat Ełcki Zmiana adresu punktu nieodpłatnego poradnictwa obywatelskiego
Informujemy, że punkt wieloadresowy nieodpłatnego poradnictwa...
Powiat Ełcki Konkurs z wiedzy prawnej
Uczniowie z ełckich szkół ponadpodstawowych wzięli udział w...
Powiat Ełcki XIII Wyścigi Smoczych Łodzi
Starostwo Powiatowe w Ełku zachęca do zgłaszania drużyn na XIII...
Powiat Ełcki Informator ósmoklasisty na rok szkolny 2025/2026
Drodzy Ósmoklasiści, przygotowaliśmy INFORMATOR, który...
Prawa autorskie © dm.elk.pl 2015