Fiesta Kartofella przypomniała nam zalety ziemniaka

David Gaboriaud uświetnił swoim pokazem kulinarnym tegoroczną edycję Fiesty Kartofelli. Spotkanie, którego głównym bohaterem był ziemniak i potrawy, jakiego można z niego przyrządzić, odbyło się w sobotę 5 września w Centrum Edukacji Ekologicznej w Ełku.

 

Nie zabrakło też konkursów kulinarnych. Do nich zgłoszono w sumie 28 dań. Spośród potraw przyrządzonych „na słodko” bezkonkurencyjny okazał się sernik „łezka” w wykonaniu Andżeliki Mulewskiej. W kategorii „na słono” królował placek mazurski podany przez Renatę Niedźwecką.

 

W czasie, gdy ogrody Centrum Edukacji Ekologicznych wypełniały zapachy dobrej kuchni, a ciekawe smaki podbijały podniebienia uczestników Fiesty Kartofelli, na plaży miejskiej odbył się Rodzinny Turniej Piłki Siatkowej z Pawłem Papke.

 

em

Galeria

Możliwość komentowania została wyłączona.

Powiat Ełcki Zmiana adresu punktu nieodpłatnego poradnictwa obywatelskiego
Informujemy, że punkt wieloadresowy nieodpłatnego poradnictwa...
Powiat Ełcki Konkurs z wiedzy prawnej
Uczniowie z ełckich szkół ponadpodstawowych wzięli udział w...
Powiat Ełcki XIII Wyścigi Smoczych Łodzi
Starostwo Powiatowe w Ełku zachęca do zgłaszania drużyn na XIII...
Powiat Ełcki Informator ósmoklasisty na rok szkolny 2025/2026
Drodzy Ósmoklasiści, przygotowaliśmy INFORMATOR, który...
Prawa autorskie © dm.elk.pl 2015