Inspektorzy sprawdzają miejsca, w których serwowane są posiłki

Inspektorzy z ełckiej stacji sanitarno-epidemiologicznej skontrolowali punkty gastronomiczne funkcjonujące na terenie powiatu ełckiego. Od początku czerwca odwiedzili w sumie 120 zakładów. Były to m.in.: lodziarni, restauracje, kolonijne stołówki i piekarnie. Efektem kontroli jest 29 wystawionych mandatów karnych na łączną kwotę 6 tys. zł i zamknięty punkt gastronomiczny.

 

Zastrzeżenia kontrolerów najczęściej budziło używanie przeterminowanych produktów, złe przechowywanie żywności i nieprzestrzeganie zasad higieny.

 

rr

Możliwość komentowania została wyłączona.

Powiat Ełcki Informator ósmoklasisty na rok szkolny 2025/2026
Drodzy Ósmoklasiści, przygotowaliśmy INFORMATOR, który...
Powiat Ełcki Biblioteki szkolne z dofinansowaniem
Powiat Ełcki otrzymał 28 tysięcy złotych w ramach...
Powiat Ełcki Awans zawody nauczycielki
Ewa Orłowska z Zespołu Szkół nr 1 im. Jędrzeja Śniadeckiego w...
Powiat Ełcki Konkurs wiedzy o HIV i AIDS
Aleksandra Trocka z I Liceum Ogólnokształcącego im. Stefana...
Prawa autorskie © dm.elk.pl 2015