Kulinarne podium dla uczniów Zespołu Szkół nr 6 w Ełku

Maria Solińska i Hubert Hyzopski z Zespołu Szkół nr 6 im. Macieja Rataja w Ełku zajęli II miejsce w finale XI edycji Ogólnopolskiego Konkursu dla Szkół Gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny.

 

Zadanie uczestników tegorocznej edycji zmagań kulinarnych było przygotowanie dania z wykorzystaniem produktów zarejestrowanych lub aplikujących o rejestrację jako chroniona nazwa pochodzenia, chronione oznaczenie geograficzne lub gwarantowana tradycyjna specjalność. Na drugi stopień konkursowego podium Marię Smolińską i Huberta Hyzopskiego wyniosły: polędwiczka wieprzowa w chruście z kiełbasy myśliwskiej, puree z groszku, sos grzybowy i podsmażane pierogi leniwe z twarogiem wędzonym.

 

Konkurs zorganizowany został przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wraz z Polską Inicjatywą Kulinarną oraz Ogólnopolskim Stowarzyszeniem Szefów Kuchni i Cukierni.

2 odpowiedzi na “Kulinarne podium dla uczniów Zespołu Szkół nr 6 w Ełku”

  1. Kucharz pisze:

    Gratulacje!!!

  2. Kelner pisze:

    Kiedyś może podniosą poziom naszych lokali gastronomicznych, bo dzisiaj to tylko pierogi mrożone i knajpa smierdzaca starym olejem.

Powiat Ełcki Życzenia z okazji Dnia Edukacji Narodowej
Szanowni Państwo, Dyrektorzy wszystkich typów szkół i...
Powiat Ełcki Powiat Ełcki – edukacja, która uskrzydla
Rozwój, który inspiruje Powiat Ełcki od lat inwestuje w...
Powiat Ełcki 25-lecie Tęczowego Domu i Szkoły Specjalnej Podstawowej
Jubileusz 25-lecia swojej działalności obchodziła Szkoła...
Powiat Ełcki Jubileusz 80-lecia Hufca ZHP
Uroczysta Gala Jubileuszowa z okazji 80-lecia Hufca Związku...
Prawa autorskie © dm.elk.pl 2015