Za nami „Podróż ze smakiem” z Jerzym Nogalem

Jak przygotować tapiokę z mlekiem kokosowym, sokiem z wiśni i owocami lychee nadziewanymi limonką orazc chilli con carne z gorzką czekoladą i nachosami, wiedzą już uczestnicy niedzielnej (26 maja) „Podróży ze smakiem”. W kulinarne tajniki na Placu Miejskim w Ełku wprowadził ich Jerzy Nogal, kucharz z programów kulinarnych.

 

Nie zabrakło również konkursów kulinarnych. W tym roku w szranki stanęło przewie 30 kucharzy amatorów, którzy zaprezentowali dania w dwóch kategoriach: na słodko i na słono. Beza z borówkami w wykonaniu Agnieszki Łojewskiej zwyciężyła w kategorii na słodko. Wśród dań serwowanych na słono bezkonkurencyjne okazały się dzyndzałki z hreczką i skrzeczkami, czyli pierogi z kaszą gryczaną i skwarkami.

 

Organizatorem „Podróży ze smakiem” był Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji w Ełku.

 

em

Galeria

Możliwość komentowania została wyłączona.

Powiat Ełcki Życzenia z okazji Dnia Edukacji Narodowej
Szanowni Państwo, Dyrektorzy wszystkich typów szkół i...
Powiat Ełcki Powiat Ełcki – edukacja, która uskrzydla
Rozwój, który inspiruje Powiat Ełcki od lat inwestuje w...
Powiat Ełcki 25-lecie Tęczowego Domu i Szkoły Specjalnej Podstawowej
Jubileusz 25-lecia swojej działalności obchodziła Szkoła...
Powiat Ełcki Jubileusz 80-lecia Hufca ZHP
Uroczysta Gala Jubileuszowa z okazji 80-lecia Hufca Związku...
Prawa autorskie © dm.elk.pl 2015