Ziemniak był kulinarnym bohaterem niedzielnego pikniku

Thierry Ayel był gościem tegorocznej edycji pikniku kulinarnego „Fiesta Kartofella”. W swoim pokazie kulinarnym francuski szef kuchni i mistrz cukiernictwa zaprezentował dania, do przygotowania których wykorzystane zostały ziemniaki. Bo własnie ten produkt był głównym bohaterem niedzielnego (4 września) spotkania w ogrodzie Centrum Edukacji Ekologicznej w Ełku.

Fiesta Kartofella to również konkursy kulinarne dla uczestników pikniku. W kategorii „na słono” zwyciężyła Emilia Popławska, która przygotowała pieczeń z ziemniaka. Natomiast „Malinka” w wykonaniu Anny Łojewskiej okazała się bezkonkurencyjna w kategorii „Na słodko”.

em

Galeria

Możliwość komentowania została wyłączona.

Powiat Ełcki Mali kolędnicy w starostwie
Kolędnicy ze Szkoły Podstawowej nr 4 im. prof. Władysława Szafera...
Powiat Ełcki Spotkanie świąteczne w ŚDS w Nowej Wsi Ełckiej
W okresie przedświątecznym Środowiskowy Dom Samopomocy w Nowej Wsi...
Powiat Ełcki Życzenia z okazji Dnia Edukacji Narodowej
Szanowni Państwo, Dyrektorzy wszystkich typów szkół i...
Powiat Ełcki Powiat Ełcki – edukacja, która uskrzydla
Rozwój, który inspiruje Powiat Ełcki od lat inwestuje w...
Prawa autorskie © dm.elk.pl 2015