Chochla Prezydenta Ełku trafiła do Masuria Arte

Chochla Prezydenta Ełku w 11. edycji konkursu kulinarnego trafiła do restauracji Masuria Arte. Jury było jednogłośne. Ich podniebienia podbił sandacz w sosie z trawy żubrowej przygotowane przez Joannę Wąsowicz, szefową kuchni Masuria Arte.

Nie zabrakło też konkursu adresowanego do ełczan. Tym razem tematem był deser, który w swoim składzie zawierał rabarbar. Obrady jury były burzliwe, a ostatecznie przyznane zostały dwa pierwsze miejsca. Spośród 12 zgłoszonych do konkursu deserów, najlepsze okazały się: rabarbarowe tiramisu autorstwa Pauliny Niedźwieckiej oraz rabarbarowa fantazja przygotowana przez Agnieszkę Malinowską.

Dodatkową atrakcją tegorocznej edycji Konkursu o Chochlę Prezydenta Ełku było leczo przygotowane na dwóch ogromnych patelniach.

em

Galeria

Możliwość komentowania została wyłączona.

Powiat Ełcki Życzenia z okazji Dnia Edukacji Narodowej
Szanowni Państwo, Dyrektorzy wszystkich typów szkół i...
Powiat Ełcki Powiat Ełcki – edukacja, która uskrzydla
Rozwój, który inspiruje Powiat Ełcki od lat inwestuje w...
Powiat Ełcki 25-lecie Tęczowego Domu i Szkoły Specjalnej Podstawowej
Jubileusz 25-lecia swojej działalności obchodziła Szkoła...
Powiat Ełcki Jubileusz 80-lecia Hufca ZHP
Uroczysta Gala Jubileuszowa z okazji 80-lecia Hufca Związku...
Prawa autorskie © dm.elk.pl 2015