Ziemniak był kulinarnym bohaterem niedzielnego pikniku

Thierry Ayel był gościem tegorocznej edycji pikniku kulinarnego „Fiesta Kartofella”. W swoim pokazie kulinarnym francuski szef kuchni i mistrz cukiernictwa zaprezentował dania, do przygotowania których wykorzystane zostały ziemniaki. Bo własnie ten produkt był głównym bohaterem niedzielnego (4 września) spotkania w ogrodzie Centrum Edukacji Ekologicznej w Ełku.

Fiesta Kartofella to również konkursy kulinarne dla uczestników pikniku. W kategorii „na słono” zwyciężyła Emilia Popławska, która przygotowała pieczeń z ziemniaka. Natomiast „Malinka” w wykonaniu Anny Łojewskiej okazała się bezkonkurencyjna w kategorii „Na słodko”.

em

Galeria

Możliwość komentowania została wyłączona.

Powiat Ełcki Życzenia z okazji Dnia Edukacji Narodowej
Szanowni Państwo, Dyrektorzy wszystkich typów szkół i...
Powiat Ełcki Powiat Ełcki – edukacja, która uskrzydla
Rozwój, który inspiruje Powiat Ełcki od lat inwestuje w...
Powiat Ełcki 25-lecie Tęczowego Domu i Szkoły Specjalnej Podstawowej
Jubileusz 25-lecia swojej działalności obchodziła Szkoła...
Powiat Ełcki Jubileusz 80-lecia Hufca ZHP
Uroczysta Gala Jubileuszowa z okazji 80-lecia Hufca Związku...
Prawa autorskie © dm.elk.pl 2015