Inspektorzy sprawdzają miejsca, w których serwowane są posiłki

Inspektorzy z ełckiej stacji sanitarno-epidemiologicznej skontrolowali punkty gastronomiczne funkcjonujące na terenie powiatu ełckiego. Od początku czerwca odwiedzili w sumie 120 zakładów. Były to m.in.: lodziarni, restauracje, kolonijne stołówki i piekarnie. Efektem kontroli jest 29 wystawionych mandatów karnych na łączną kwotę 6 tys. zł i zamknięty punkt gastronomiczny.

 

Zastrzeżenia kontrolerów najczęściej budziło używanie przeterminowanych produktów, złe przechowywanie żywności i nieprzestrzeganie zasad higieny.

 

rr

Możliwość komentowania została wyłączona.

Powiat Ełcki Zmiana adresu punktu nieodpłatnego poradnictwa obywatelskiego
Informujemy, że punkt wieloadresowy nieodpłatnego poradnictwa...
Powiat Ełcki Konkurs z wiedzy prawnej
Uczniowie z ełckich szkół ponadpodstawowych wzięli udział w...
Powiat Ełcki XIII Wyścigi Smoczych Łodzi
Starostwo Powiatowe w Ełku zachęca do zgłaszania drużyn na XIII...
Powiat Ełcki Informator ósmoklasisty na rok szkolny 2025/2026
Drodzy Ósmoklasiści, przygotowaliśmy INFORMATOR, który...
Prawa autorskie © dm.elk.pl 2015